Ring oss: 99 20 4000

Paradisleitet 1 5231 Paradis Finn Oss

Indremedisin

Indremedisin

Man skal ikke glemme at katter og hunder eldes raskere enn oss, og mye kan forandres helsemessig på kort tid. I likhet med mennesker kan også  dyr rammes av sykdom som angår indre organer, for eksempel hjertesvikt, nyre- og leverproblemer, samt kroppens hormonbalanse (eks sukkersyke). Dette fagområdet kalles indremedisin, og inkluderer mange av de ulike organsystemene hos hund, katt og andre smådyr. Noen raser kan være mer utsatt for spesifikke sykdommer enn andre, og eldre dyr er ofte mer utsatt enn unge dyr. Les mer om seniorsjekk her

Grunnet individuell variasjon, kan mange sykdommer gi like symptomer, og en sykdom fremkaller ikke alltid de samme symptomene hos hver pasient. Det er derfor viktig å ta ulike prøver, for å få en riktig diagnose, som eksempel blodprøver, urinprøve og billeddiagnostikk.

På Fana Dyreklinikk blir en indremedisinsk utredning utført av en veterinær som har etterutdanning i dette fagområdet. Vi vil komme med råd og veiledning om riktig kosthold og medisinering, samt følge opp med kontroller om nødvendig.

[easymedia-gallery med=»1123″]